In het kader van Veteranendag: een cliënt van ons vertelt over zijn werk voor Defensie en het trauma dat hij opliep

 

Onlangs is een cliënt van ons kantoor, Ismail (42 jaar), geïnterviewd door Gemeente Amsterdam in het kader van de Amsterdamse Veteranendag die op 15 juni 2019 werd gehouden. In het interview vertelt hij over zijn werk bij Defensie. Wij staan hem bij in de zaak die hij voert tegen zijn voormalig werkgever, het ministerie van Defensie.  Door zijn werk voor Defensie kampt Ismail met een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ons kantoor helpt hem zijn letselschade te verhalen.

Veteraan met een oorlogstrauma
Ismail is twee keer door Defensie op uitzending gestuurd. In 2001 naar Bosnië en in 2004 naar Irak. De eerste uitzending betrof een gevechtsmissie, maar het voornaamste doel was het brengen van rust. De tweede missie in Irak was compleet anders en heeft Ismail veranderd. Volgens hem was de missie naar Bosnië te vergelijken met een uitgedoofde vulkaan en was de missie naar Irak te vergelijken met een vulkaan in uitbarsting. Als in 2006 de kazerne in Nederland sluit waar Ismail is gestationeerd, wordt hij steeds meer achtervolgd door zijn heftige ervaringen. Ismail heeft PTSS door een oorlogstrauma. Hij kreeg en krijgt hiervoor hulp van verschillende organisaties die zich inzetten voor veteranen die kampen met klachten door oorlogstrauma.

Amsterdamse Veteranendag 2019
Zaterdag 15 juni was het Amsterdamse Veteranendag. De gemeente Amsterdam bedankt op deze dag alle Amsterdamse veteranen voor hun inzet voor de vrede, zowel nu als in het verleden. Tijdens het jaarlijkse evenement zijn er toespraken en optredens, waarvoor alle Amsterdammers uitgenodigd zijn. Daarna is er altijd een besloten receptie in het stadhuis. De gemeente Amsterdam organiseert de dag samen met Amsterdamse veteranen. Zo ook met Ismail, die inmiddels een Amsterdamse veteraan is.

Nederlandse Veteranendag 2019
Zaterdag 29 juni aanstaande is het Nederlandse Veteranendag. Nederland bedankt tijdens dit nationale evenement in Den Haag alle (meer dan 110.000) veteranen die momenteel of in het verleden zijn ingezet in dienst van de vrede. Iedereen mag hier bij zijn: hoe meer, hoe beter.

Contact letselschade advocaat
Bent u als beroeps- of dienstplichtig militair uitgezonden en heeft u te maken met lichamelijk of geestelijk letsel door uw uitzending? Mogelijk heeft u recht op een volledige schadevergoeding. Indien u contact met ons opneemt kunt u deze vraag voorleggen aan onze letselschade advocaat.

Lees ook het blogartikel: ‘Volledige schadevergoeding voor beroeps- of dienstplichtig militairen’ voor meer informatie over het recht op volledige schadevergoeding voor beroeps- of dienstplichtige militairen met letsel.